IR-terapi

ircenter.se

IR-terapi

 

IR-terapi är ett långvågigt pulserande infrarött ljus som påverkar kroppens läkningsförmåga positivt genom stimulering på cellnivå, vilket påverkar hästens elektromagnetiska transportsystem. Ljuset alstrar ingen värme och kan på så sätt inte skada cellerna.

Hästens kropp är sammansatt av miljarder celler. Varje cell och grupp av celler har en bestämd funktion som styrs av mikroströmmar. Vid hård belastning av kroppen med skador eller sjukdom som följd blir cellerna uttröttade och den elektriska spänningen i cellerna sjunker. IR-ljuset tillför och återställer energinivån i cellerna så att hästen kan återhämta sig och skadeläkning och immunförsvar kan fungera normalt. Dessutom stimuleras blodcirkulationen positivt.

Det vi gör med vårt instrument är alltså att tillföra kroppen sådan biologiskenergi som kroppen naturligt använder sig av för att läka skador och bearbeta tillstånd, och eftersom vi genom akupunkturen kan använda och lägga oss i kroppens eget välbeprövade transportsystem av bioenergi, så kan vi även utan svårighet komma åt även mera djupliggande problem. Man kommer lätt åt små muskler och ligament som ligger djupt under den ytliga muskulaturen. Det är ofta där problemet börjar vid muskel problem och mekanikstörningar.

Metoden har en mycket avslappnande effekt på muskulaturen och därför kan man försiktigt stretcha loss låsningar och muskelkramper efter behandling.

Det går även att komma åt vissa problem på organ nivå. Med organ nivå menar man problem som t.ex. visar sig i glanslös päls, hästar som har svårt att hålla hull, återkommande kolik, för mycket träningsvärk mm.

Linda Bengtsson

Norlingsväg 3

432 97 Rolfstorp

 

0708 - 696 113

 

linda@ircenter.se